Wednesday, March 9, 2011

3.märts

Jee, käisime kuuekesti Barcelonas (mina, Karmen, Carme,Nuria, Sergi ja Lluis). Ilmaga ei vedanud, vihma sadas ja päris jahe oli. Tegime Karmeniga täitsa vale valiku jalanõude suhtes. Nii et kohe kui bussist välja saime, olid jalad viie minuti pärast märjad ja nii me siis olime kuni päeva lõpuni. Kuid päev oli väga tore.

Kõigepealt jalutasime veidi ringi. Jalutasime kuulsa punase kaare alt läbi (Arc de triomf), käisime kuulsal Kataloonia väljakul ning Barcelona katedraalis. Seejärel läksime ühele shopingutänavale.Õnneks kõik vajalikud poed oli seal. Igaüks sai endale midagi :) Kuna kell oli piisavalt palju, oli aeg lõunat süüa. Vaidlesime veidi kuhu minna, sest ühele ei sobinud üks ja teisele teine ning lõpuks läksime sööma kiirtoitu- burger, kartulid ja jook. :D

Peale söömist pidime veidi linna peal jalutama, et jõuda järgmise vaatamisväärsuseni (columbuse ausammas). Hästi kõrge oli ning õnneks saime ka tipus 4 euri eest ära käia. Liftis oli kole kõhe tunne ja ega üleval parem polnud, kuid see vaade oli seda väärt. Columbuse ausammas asus sadama juures ning sealsamas sadamas oli suur keskus. Eriti ei viitsinud poodides käia, kuna linnas sai täpselt samu poode külastatud. Kuna nii külm oli ostsime starbucksist kuuma kakaos ja lattet. Pärast oli hea soe tunne veel tükkaega.

Edasi tahtsime minna Segrada Familia katedraali. Pidime sinna minema metrooga. Alguses ei leidnud me metroopeatust ülesse ja kõndisime üldse valele poole. Siis sai abi küsitud ja tagasi õigesse suunda mindud. Sõitsime Karmeniga esimest korda metrooga. Erilisi muljeid ei ole :D  Aga seal metroopeatuses oli pildiputka ning tegin ettepaneku sinna pildistama minna. Olgu kuuekesti me sinna tõesti ei mahtunud ning siis sisenesime kabiini neljakesti (carme, nuria ja meie karmeniga). Lahe pilt tuli! :D  Kuid Segrada Familia katedraal on üliilus ehitis. Hästi uhke ja suur. Kahjuks me sees ei käinud, kuna pilet oli veidi kallis.

Kell oli piisavalt palju, et hakata tagasi liikuma bussijaama poole. Bussijaamast sai mõningad suveniirid ostetudki :)  Kohe kui koju jõudsime leotasime oma jalgu kuuma veega ja pugesime teki alla. Kuid päev oli tõeliselt tore, nalja sai palju ning seltskond oli super! :)



No comments:

Post a Comment